sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Tunika,paita ja peitetikkikokeilua..

En juurikaan aluksi pitänyt tuosta kankaasta. Sitä tuli n.45cm korkea palanen Ikasyr:in salaisessa kangaspaketissa. Mutta kyllä se näin vaatteena ja neidin päällä onkin ihan kiva!

Koko: 74
Kaava: Sama kun aiemmin,muokattuna.
Kangas: Ikasyr, yksivärinen ruskea EK:sta. (ihmeen napakkaaa ja hyvänlaatuisen tuntuista!)

Sitten tämä.. Nooo, tämä siis oli sellainen kokeilukappale. Facebook:in Ompeluelämää ryhmässä oli ompeluhaaste, jossa piti tehdä paloista vaate.

Torstaina saapui peitetikkikoneen nauhankääntäjä, ja sepä oli oiva tilaisuus (pienen alkuharjoittelun jälkeen) harjoitella kanttaamista tilkkupaitaan!

Eihän se nyt kovin hyvin mennyt.. Hihat onnistuivat yhden purkamisen jälkeen ihan ok, mutta kaula-aukko.. Sen purin NELJÄ kertaa, jonka jälkeen oli pakko laittaa kaksin kerroin ommeltu resori, kun kangas ei enää muuta kestänyt. Venyi kovasti tuosta purkamisesta, mutta jospa pesussa vähän palautuisi!
Koko: 74 cm
Kaava: Papana
Kangas: Sydän Iikkukiikku, Pilvi Kestovaippakauppa, Yksivärinen EK.
(takakappale pelkkää sydäntä)

Pilvikangas on nyt tuhottu. 50 cm korkeasta palasta riitti:

- 74 cm bodyyn
- Lörppäpipoon siskolleni
- n. 44cm kypärähattuun
- Tilkkupaitaan

10 kommenttia:

 1. Se on muuten jännä juttu, että jotkut kankaat vain näyttävät tylsiltä pakalla mutta sitten vaatteena toimivatkin oikein hyvin, niinkuin tämäkin. Olisipa hauska joskus kokeilla tuota peitetikkikonetta, se on minulle ihan hepreaa!

  VastaaPoista
 2. No niin on minullekin vielä :D Toivottavasti joskus opin sitä nauhankääntäjää käyttämään!

  VastaaPoista
 3. Moi - löysin blogiisi erilaisten reittin kautta. Sinulla taitaa olla käytössä Pfaff:n ompelukone? Kertoisitko koneesta enemmän? Minulla myös on Pfaff ja en ole onnistunut kovinkaan hyvin aplikoinneissa ja 2 neulaa en tiedä miten laittaisin paikalleen - ohjekirja hukassa :/ Mielelläni ompelisin vaatteita tytölleni mutta hiukan ongelmaa ton koneen kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Autan toki, jos osaan! Itselläni kun ompelu Pfaff:in kanssa on sujunut hyvin! Kaksoisneula tulee paikalleen samallalailla kun 1 neulakin. Ensimmäinen lanka langoitetaan samallalailla kun tavallisestikin, toinen lanka tulee minun koneessani erilliseen tappiin (pystyym) ja se langoitetaan muuten kans samallalailla,mutta tulee eri puolelle sitä metallilevyä. Laitan sähköpostiosoitteen, niin voit kysellä siellä,niin neuvon sitten tarkemmin jos tarvitsee ja laitan vaikka kuvaa omasta ohjekirjasesta! :) Handmadetitiuu@luukku.com

  VastaaPoista
 5. Ja siis kaksoisneula on erillinen neula, jossa yhdestä kannasta tulee kaksi neulaa. ei siis tarvii kahta neulaa tunkea sinne :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Ihan oleellinen asia tuosta kaksoisneulasta selvensi asiaa jo huimasti! Luulin todellakin että sinne pitää tunkea 2 erillistä neulaa =) ihan kuten saumurissa. Meilaan sulle, kun muutakin aiheeseen liittyvää:)

  VastaaPoista
 7. Tosi ihania tunikoita ja usempaa kangasta kun käyttää niin näyttää kivemmalta kun ett käyttäs vaan esim.numerokangasta!

  VastaaPoista
 8. Totta! Ja usein yksvärinen tuo vähän rauhallisuutta muuten levottomaan kankaaseen :)

  VastaaPoista