tiistai 6. marraskuuta 2012

Flow.


Tämä kaava ei sytyttänyt lehden kuvissa, ei sitten ollenkaan. "Hyi", oli varmaankin ensimmäinen ajatukseni tunikasta.

 

No, minun täytyi kuitenkin muuttaa mieltäni ja niellä "hyi" ajatukset. Näin nimittäin kyseisen tunikan Hannan tekemänä, yhdestä kankaasta tehtynä versiona. (alkuperäinen kuva lehdessä oli tehty kahdesta eri raitakankaasta). Ihastuin.Kaava: Ottobre 4/2012 Flow-tunika. Hieman muokattuna, jatkoin tuota etu/takakappaletta hieman,siis tuosta rypytyksen kohdalta, niin että tuo sauma ei tullut ihan kainaloiden alle.
Koko: 92cm. Koko on meille (86cm vaatteita käyttävä, n82-83(?) cm pitkä.) nyt jo hyvä, hihoissa kasvunvaraa, mutta ei häiritsevästi, kun resorit hihansuissa pitää hihat "kurissa". Leikelty osittain ilman saumanvaroja.
Kangas: Jny.Näitä voisi tehdä lisää!(helma takaa rytyssä.)

24 kommenttia:

 1. Ompa tosi kiva! Ei uskoisi edes samaksi vaatteeksi. Miten se raidallisena näyttikin niin kammolta? :D

  VastaaPoista
 2. Tosi nätti! :) Minunkaan mieleen se alkuperinen ei ollut sitten yhtään.

  VastaaPoista
 3. Muistan mekon lehdestä ja tuosta kankaasta näyttää tosiaan paljon kivemmalta. Kiitos kuvista, oli mukava nähdä paremmin, miten helman sivut laskeutuvat!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ompelusisaret! :)

  On kyllä minustakin ihan eri vaate, kun tekee yhdestä kankaasta. Vaikka raidoista tykkään kovasti niin siinä lehden kuvassa ne näytti vaan laimealle.

  VastaaPoista
 5. Onpa ihana! Mäkin hyppäsin heti mallin yli kun näin sen lehdessä. Täytyypä kaivella uudelleen esiin;) Tuo kangas on kans ihanaa, saakohan sitä enää mistään?

  T:Heidi

  VastaaPoista
 6. Ihana! Teetkö tuon rypytyksen sillä joustonauhalla (?) vai mikä se on joka niis ohjeis usein vilahtelee? Multa jää kaikki ihanat tekemättä sen takia, kun en tajuu mitä se nauha on ja miten sitä oikein käytetään /

  VastaaPoista
 7. tää on kiva kaava ja tää versio upea!

  VastaaPoista
 8. Kiitos :)

  Heidi: En yhtään tiijä onko vielä jossain. Minulla oli tätä oman tunikan verran, ja piti hankkia lisää että sai tytöllekin! Löytyisiköhän joltain Facebookin Kangashamstereista?

  K: Juu,Framilonilla (joustonauhalla) teen. Mutta jos ei halua sitä käyttää niin onnistuu varmasti myös perinteisellä lankarypytyksellä, kun ei sauman tarvitse ihan ääriinsä joustaa.
  Itse vaan tykkään framilonilla, ennen en, mutta nyt kun sitä on tottunut käyttämään niin se on kyllä ihan paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jo lähes nolottaa, mutta puolustaudun sillä että oon ihan alottelja vasta näis hommis :D Mutta, mitä tarkottaa perinteinen lankarypytys? :D Kiitos jos jaksat vastailla tietämättömälle.. :)

   Poista
  2. Irmeli olikin minua nopeampi, eli alempana onkin hyvä selitys :)

   Sen voi tehdä joko käsin (ompelee ihan perustikkiä käsin ja rypyttää sit) tai ompelukoneella niin että piston pituus on pitkä ja langankireys melko löysä. Ja sit vaan vetää langosta ja vaikka vähän kädellä auttaa. Ja kattoo ettei se lanka toisesta päästä karkaa. Sinne oon tehny esim solmun langan päähän (jättäny lankaa vähän sinne hännäksi) ettei se vahingossa sit karkaa pois :)

   Poista
 9. No voi kääk. Mä ihan suomeksi sanottuna inhosin tätä kaavana ja lehdestä katsottuna. Mutta sitten myös minulla tuo Hannan ja muutaman muun tekemä versio sai mielen jo vähän pehmenemään. Sitten aloin jotenkin taas kallistua hyiiii-kannalle. Ja nyt tää näyttää taas aivan mahtavalle kaavalle. Ihana toteutus ja ihana malli. Voihan ketkuli :D

  VastaaPoista
 10. Kiitos! Hihi, tää on mielenmuutoskaava :D

  VastaaPoista
 11. Mulle ei ole iskenyt aiemmin tää kangas eikä kyllä tämä kaavakaan, mutta tää on kiva! :) Ehkä kaivelen ton kaavan esille sitten kun tyttö kävelee enemmän ja voi taas mekkoja ja tunikoita käyttää. Ne ei konttaavalla tahdo olla kovin käytännöllisiä. -Laura-

  VastaaPoista
 12. Voi että on kiva. Olin jotain tällaista suunnitellut seuraavaksi ja ajatellut muokkaavani ihan muita kaavoja, kun tällainen Flow-kaava on mennyt multa ihan ohi. Kiitoksia siis, tämä menee meilläkin toteutukseen ja vielä samankokoinen käyttäjäkin asustelee meillä :)

  VastaaPoista
 13. Mielettömän ihana.. itsekin monesti kattonut sitä kaavaa, että hyi jettä miten kammottava, mutta eipäs se olekaan... Hieno!!!

  VastaaPoista
 14. Meidän neiti on kooltaan aika samaa kokoa kuin teidän. Ehkä voisinkin kokeilla tätä kaavaa :)Kivalta näyttää :)

  VastaaPoista
 15. Ihana! Itsekin olen meinannut kokeilla kyseistä kaavaa ja tämä vain vahvistaa ajatusta - kunhan ensin keksisi, mistä kankaasta sen toteutan..! ;)

  VastaaPoista
 16. Hei K, kysyit perinteisestä lankarypytyksestä. Siinä siis ommellaan pitkällä tikinvälillä suoraa, yleensä kat kaksi vierekkäistä ommelta ja sitten pidetään toisesta päästä kiinni langasta ja rypytetään kangasta niin ryppyyn kuin tarve vaatii. Sen hyvä puoli on minusta, ettei tarvitse omistaa sen kummempia kuminauhoja ja onnistuu se yhdelläkin ompeleella kun vaan ei katkaise innoissaan lankaa. Mutta rypytyksen kanssa täytyy olla tarkkana, ettei käy niin että toisessa päässä on mahdottomasti ryppyä ja toisessa ei juuri lainkaan, Framilonin kanssa ne jakautuu tasaisesti. T: Irmeli

  VastaaPoista
 17. Tosi kaunis! Minua ei tuo kangaskaan ole kummemmin sykäyttänyt, mutta vaatteena näyttää upealta ja pirtsakalta :)

  VastaaPoista
 18. Hei, ihan samat ajatukset minulla siitä kaavasta lehdessä: ei sytyttänyt ja ajattelin jotakuinkin että hyi. Mutta tuohan on hieno, saatan jopa itsekin kokeilla :)

  VastaaPoista