keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kauniita unia!


Nauriita? Oli mitä oli, mutta ihana keltamarjakangas pääsi ilahtduttamaan meitä pienenpienen ja vähän isomman pienen yökkärin muodossa!

Kaava: Oma muokkaus monesta. Yläosan raglansaumat Ottobre 1/13 villikko, alaosa muokattu jostain vanhemman SuuriKäsityölehden puolipotkuhousuista sekä ostetusta potkupuvusta.
Hihat piirrelty ihan summissa, mittaa otin tuosta valmisvaatteesta. Samoin niska-haaramitta sekä lahkeen mitta mittailtu valmiista potkupuvusta. Jalkateriin mallia otettu Metsolan valmiista potkuhousuista.
(SK:n puolipotkareista ei ole jäljellä ole enää kun haarakiila, muokattuna sekin, pyöristettynä. Alempana tätä postausta on "testiversio", jossa jalkaterät alkuperäisen SK:n potkarien mukaiset) ja kainalo-lahkeensuu piirretty sitten ihan vapaalla kädellä.
Kaikki valmiit kaavat näyttivät hirmu leveille, ja toisekseen, en löytänyt kaavaa, joka olisi vastannut minun tarpeitani.
Halusin vetoketjun. Sekä jalkaterät. Ja käännettävät hihat, jotta pikkukädet saa piiloon. Halusin myöskin saumattoman takakappaleen, jottei sauma paina nukkuessa.
Monen piirrustushetken ja yhden testiversion jälkeen syntyi kaava, jota aion varmasti jatkossakin käyttää!
Koko: n. 56-62cm (varmasti lähempänä tuota 62cm)
Kangas: Käpysen keltamarjajersey.

Neiti sai myös oman yökkärin:
(Kukaanhan ei huomaa,että maanviljelijällä on käynyt kylvötöissä pieni moka, ja nauriit on humpsahtaneet ylösalaisin...!)Kaava: Ottobre 6/2009 Night owl. (Hiharesorit oon leikannut summissa ja helma tais olla 104cm kun halusin että menee mahdollisesti syksylläkin, ja näytti aika lyhyelle kaavalle,muuten kaavanmukainen.)
koko: 92cm
Kangas: KäpynenKaava: Ottobre 6/2009 (Olikohan "stripy legs", samaa settiä kuitenkin kun tuo yöpaitakin. Nämä muuten kaavanmukaiset, mutta resorit lahkeisiin leikkasin ohjetta katsomatta.)
Koko: 92cm
Kangas: Käpynen


Sitten sovitellaan:Sitten potkupukukaavan testiversio:


Tähänkin piti tulla umpeen käännettävät resorit, mutta resori ei riittänyt sellaisiin. Joten tavalliset sitten.


Tässä testiversiossa on siis samanlainen jalkaterä, kun SK:n puolipotkareissa (olikohan 4/2006?). Jotenkin itse tykkäsin kuitenkin enemmän sellaisesta,missä tuo jalkaosa on edestäkin erillinen, ja tulee enemmän "tossun/jalan" mallinen. Kokeilin vaan päästä helpolla, ettei olisi tarvinnut sellaistakin alkaa muokkailemaan.

Kaava: Oma muokkaus.
Koko: 56-62cm 
Kangas: Ottobre:ltä.

Ja uteliaat: Ei, me emme tiedä puemmeko tätä potkupukua omalle pienelle ;) Mutta tuo v-punainen vaan sopi niin kivasti limen kanssa! Ja muuhun väreihin ei ois justhetinyt ollut sopivan väristä/kokoista vetoketjua, ja oli malttamaton tämän testikappaleen kanssa, jotta pääsin heti leikkelemään näitä lisää!

11 kommenttia:

 1. Ihania, mutta tota pienempää versiota sä oisit voinut testata mahan päälle? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, saatoin minä peilin edessä vähän testaillakin kun se valmistu........ :D

   Poista
 2. Voi miten ihania nuo pienet vaatteet voikaan olla! Ehkä pitäis itsekin muutama pieni yöhaalari ommella ensi kesää silmälläpitäen ;) tuntuu että aika monet blogistit ovat nyt siirtyneet noihin pienen pieniin kokoihin :D

  VastaaPoista
 3. Kauniita vaatteita! Ihana tuo nauriskuosi.

  VastaaPoista
 4. Makeita nauriita! :D Kaikki ompelukset on tosi kivoja!

  VastaaPoista
 5. Kun eksyn sun sivuille niin en ikinä voi viipyä vain hetkeä vaan jään aina tutkimaan ja ihastelemaan uudelleen vaikka olisinkin postauksen lukenut aiemmin. Teet kauniita vaatteita ja yhdistelet hyvin värejä ja kankaita :)

  VastaaPoista
 6. Ihania värejä!
  Täällä on ollut tehtävälistalla kanssa yökkäreitä, mutta jotenkin ne ei hotsita. Eikä toisaalta aikaakaan oo ollut. Nyt taas tuntuu että aikaa olis, jospa sitä ottaa härkää sarvista sitten.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kauniista ja aina niin ilahduttavista kommenteista!! :)

  VastaaPoista