keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Ankkoja syksyyn.

Jumppista syksyyn. Vaikkapa kaukalohaalariksi toppapussin alle tai vaunuiluun. Vain huppu on vuoritettu.

  
Kaava: Ottobre 4/2012 muokkauksin. Tämä on tehty 56cm kaavaa suurentaen. Pituutta lisätty hihoihin ja lahkeisiin, sekä niska-haaraan. Vetskarin siirsin eteen, ja huppuun tein kaksinkertaisen resorin. Hihoihin kääntötumput. (ja lahkeensuuresorista ei puutu palaa, vaikka se siltä näyttääkin, oli vain jäänyt kuvatessa "kuprulle".)
Koko: n. 62cm
Kangas: Majapuun ihastuttava ankkaneulos!

Ankkoja ei oikein saanut kohdistettua paremmin näin pienessä vaatteessa. Aina jäi jommalta kummalta puolelta nokka puuttumaan, tai sitten olisi mennyt aika paljon kangasta hukkaan jos olisi halunnut palat leikata niin, että kuvio olisi ollut täydellinen. Nyt tästä palasesta jäi vielä isommallekin lapsukaiselle.

Hupussa Marimekon ruskea-valkoista raitaa.

Sitten pari pientä bodya (Näitä olisikin ommeltuna ja kuvattuna, mutta bloggaamattomana aika monta. :D ):

Kaava: Ottobre 1/2012 "bert"-bodyn kaavasta muokkailtu.
Koko: 56cm.
Kangas: Liandlo. Ikasyriltä ostettu. Tykkään tästä kankaasta kovasti! Vaikka meillä on ollut jo body, sekä tunika tästä, en vielä ole kyllästynyt. Neidille on tästä ommeltuna myös t-paita, jota en ole vielä blogannut.

Kaava: Ottobre 6/2012 "Kisuliini"-kaavasta muokkailtu. Kääntötumput hihoissa.
Koko: 56cm.
Kangas: Ostetettu Unikuulta.

Sellaisia pieniä tälläkertaa.

11 kommenttia:

 1. Toi Punahilkka on niin ihana! Samoin kaikki muut, mutta jotenkin tuo Punahilkka on kuin tehty pieniin vaatteisiin!

  VastaaPoista
 2. Oi ihanuus! Millä diffillä kanttaat nuo bodit? Miten saatkin noin kiristämättömät kantit. Eikös tuo ole kuitenkin ihan resoria ettei interlockia?

  VastaaPoista
 3. Здравствуйте.Вы красиво шьете. Мне очень нравится одежда, которую вы шьете.Спасибо за вашу работу!

  VastaaPoista
 4. Voi niin iloisia ja ihania vaatteita <3

  VastaaPoista
 5. Ihmettelen myös tuota taitoa kantata noin täydellisesti, aivan upeeta jälkeä :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille :)

  Hanna/Marakantti: Ihan 0,5 diffillä tai pikkasen yli. Tuossa (ja melkeen kaikissa muissakin kietasubodyissa mitä oon tehny) on käytetty interlockia, koska resori tuppaa vetämään pikkasen vaikka kuinka säätäs. Kolminkertasella resorilla saa suorinta (varsinkin jos syöttää tavallaan ite samalla sitä resoria vaikka pihdeillä siitä kääntäjän kolosesta/viillosta) mutta sekin vetää ihan himpun. Interlock ei. Nuo on kantattu ihan 4-kertasena. :) (tosin tossa punahilkassa hihat on resoria, koska en jaksanu purkaa niitä).
  Tavallisissa bodyissa se ihan mini kiristäminen ei näy, mutta näissä näkyy, kun tuolla suoralla matkalla ei sais olla edes 1cm kiristystä, ilman että se vetäis kasaan. Tavan bodyt saa hyvin resorilla niin ettei kiristys näy ollenkaan, edes haaroissa. :)

  VastaaPoista
 7. Ihania pikkusia! Tuo punahilkkakangas on kyllä tosi söpöä

  VastaaPoista
 8. Ai se oli kuitenkin interlockia. Katsoin että olisi resoria. Kiitti vinkeistä taas. Mulla on tuo kääntäjä kyllä sellainen ryppyotsa että paksummat resorit esimerkiksi ei kulje ollenkaan. Täytyisi varmaan tilata joku toinen malli kun tietäis minkä :-D

  VastaaPoista
 9. voi mitä ihania pieniä vaatteita nämäkin. Huippusiistiä jälkeä <3

  VastaaPoista