torstai 5. syyskuuta 2013

Lohipäämme..

..niinkuin neiti 2v. sanoo. Elikkäs Lohikäärmejuttuja tiedossa.

Saumanvarassa (fb:n ompeluryhmä) järjestettiin kesäkuussa "Saumanvaran salainen ystävä"- vaatevaihto. Tarkoituksena oli ommella vaate, lähettää se ennalta arvotulle salaiselle ystävälle (josta oli saanut pienesti tietoa) ja vastaavasti itse sai joltain toiselta vaatteen.

Minun salaisella ystävällä oli kaksi lasta, joista valitsin vajaa 3v. pienen pojan.

Minusta oli ihana päästä ompelemaan pojalle, omien tyttöjuttujen jälkeen! :)


Tässä lopputulos:


Kaava: Ottobre 4/2012 Little Lamb. (Helmaa himpun pidennetty, käänteen verran muistaakseni). Ja olikohan kaava pitkähihainen, en muista. Kaula-aukkoa isonnettu muutaman millin verran, kun kuvauksessa luki, että lapsi on ehkä hieman isopäinen ikäisekseen.
Koko: 104cm
Kangas: Hamburgerlieben (?) kangas, Maksi dots. Ostopaikkaa en muista. Resori HannanKankaan sinappi.

Neiti 2v. oli sitä mieltä että "lohipäämme"paita olisi hänelle. Olisi kovin halunnut pukea paidan päälleen. Täytyihän hänelle sitten tehdä oma.


Kaava: Ottobre 4/2012 Little Lamb, kavennettuna (oli sellaisenaan aika teltta meidän tytsylle.) ja pidennettynä helmasta.
Koko: 92cm
Kangas: Hamburgerlieben (?) Maxi Dots, ostopaikka tämänkin osalta kadoksissa. Samasta paikasta ostettu kun turkoosikin. Resori Nappi& Nauha. (hieman "kirkkaampi/lämpimämpi" sinappi kun ylläolevassa, sopi tähän paremmin).Kaveriksi pöksyt. Nämä oli tarkoitus tulla erään toisen paidan kaveriksi, mutta valmistuivat tämän paidan kanssa yhtäaikaa. Sopii kivasti myös tälle pariksi:


Kaava: Ottobre 1/2009 Saimi, sivusaumalliseksi muuteltuna, hieman muokkailtuna.
Koko: 92cm
Kangas: Majapuu.

Luulen että minun lapseni on maailman vaikein kuvattava! Miten kuvaatte ikiliikkujia?


14 kommenttia:

 1. Ihania lohikäärmepaitoja! Ja perin pirteä settinen :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat paidat ja housut! :)

  VastaaPoista
 3. Todella suloiset lohikäärmepaidat!!!
  Ihania värejäkin kaikissa ompeluksissa :)

  VastaaPoista
 4. Ihania!!! Oletko piirtänyt tuon lohikäärmeen itse? Mulla on tavoitteena joskus opetella applikoimaan (toistaiseksi harjoitellut vaan pari kertaa) mutta mä en tahdo ikinä keksiä mitään kivaa kuvaa, enkä ilman mallia osais varmana piirtää.

  VastaaPoista
 5. Kiitos! :)

  Lohikäärmeen piirsin itse (yli 3 tuntia meni piirrellessä! En ole mitenkään kovin lahjakas piirtäjä.), mutta mallia otin monesta eri lohikäärmeen kuvasta, katsoin miten ja mihin mitäkin siipiä yms tulis. :) (ei mulla muuten ois hajuakaan että miltä lohikäärme edes näyttää mittasuhteiltaan, mitä ruumiinosia sillä on yms :D ).

  VastaaPoista
 6. Kerrassaan ihania!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania lohipäämmeitä! Todella hienoja, voi mistähän sitä oppisi tuon applikoinnin jalon taidon...

  VastaaPoista
 8. Aivan ihanat paidat ja taidokkaat lahikset.

  VastaaPoista
 9. Paita on ollut ihan pojan lemppari! :)

  VastaaPoista
 10. Nuo lohikäärmeet ovat todella hienosti tehty. Minäkin täällä haaveilen applikoinni aloittamisesta. Miten saisi tehtyä noin kauniita aplikointeja vaatteisiin. Käytätkö useampaa tukikangasta alla? Joskus olis kiva saada vähän kuvia aplikoinnin eri vaiheista.

  VastaaPoista
 11. Kiitos! :)

  annemanna: Kiva kuulla! :)

  MinnaP: Käytän kaksipuoleista liimaharsoa (jolla ei ole tukevaa ominaisuutta,mutta pitää kuvat paikallaan) ja sitten irtirevittävää tukikangasta, 1-2 kerrosta, riippuen kankaan paksuudesta :)

  VastaaPoista