maanantai 21. lokakuuta 2013

"Äiti, tee minulle prinsessa paita!"


Meillä oli viikonloppuna ompelulanit. Vanhempi neiti jäi viettämään isin kanssa laatuaikaa, ja äiti sai pyynnön ommella prinsessa paidan! (Mistä kummasta meillä on opittu prinsessajuttuja??!!!!)

Tälläinen siitä tuli:


Kaava: Ottobre 1/2012 Funny Sleeves muokkailtuna. (siinä oli kyllä rypytykset hihoissa vissiin, mutta se hihan kaava oli jo ennen rypytyksiä vaan pari cm pidempi, jos sitäkään, kun meillä nyt sopivissa hihat).
Koko: 98cm
Kangas: Maxidots, ostopaikkaa en muista.
Hihat rypytin aluksi vain päältä (keskeltä hihaa), mutta sitten päätin vielä kiinni surautellessa laittaa myös hihasaumaan.

Kävin ostamassa paikallisesta Askastelukulmasta silitysarkkeja ja vähän strasseja. Meinas vähän mopo keulia kun noita strasseja ja kruunua/tiaraa tein!
Ensin oli tarkoitus ihan vaan "perus" kruunu ja siihen päihin pari timanttia. No, ei tullut sellaista. Timanttejen laittelun lomassa piti jo vähän hillitä itseä ettei mene ihan överiksi. Pistetään sen piikkiin että on eka prinsessa vaate jonka tein....!

Neiti 2,5v oli niiiiiiin innoissaan timanteista!
Tosin jostain syystä neiti 2,5v ei ollut niin kauhean innoissaan kuvaamisesta:

("Ottaisitko sen kisun pois edestä että äiti saa kuvattua paitaa.")Missä vaiheessa teidän lapset on alkanut "poseeraamaan"? Meillä nämä kuvienotot on aina yhtä heilumista ja hyörimistä ja karkailua.. :D
No, tästä saa nyt luvan saada selkoa sen minkä saa. Pääasia että paita on mieluinen sekä äidille että tytölle! Ja tällä idealla toteutuu varmasti muitakin paitoja, nuo hihat on kivat!

17 kommenttia:

 1. Tosi kiva prinsessapaita! Meijän 2,5v. tyttö rakastaa tähtiä ja prinsessoja, ja joku tällänen prinsessapaita vois olla aika kiva. Taidan kokeilla tehdä samalla tyylillä, jos ei haittaa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :)

  Ei haittaa, pitäähän prinsessan saada prinsessaa! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana paita ja tyylikkäät värit :) Miten sä saat nuo kuvien taustat pysymään valkoisina? Mulla ne muuttuu, kiitos Bloggerin, koko ajan harmaiksi.

  VastaaPoista
 4. Ihana paita! Toi tumma pohja tuo sopivasti kontrastia kimaltelevalle prinsessan kruunulle. Hallittu ja hillitty kokonaisuus :)

  VastaaPoista
 5. Upea paita hienolla kruunulla <3 ja timantit on ihkuja ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos! :)

  Hanna: Latasin ne ensin picasaan ja sitä kautta sitten bloggeriin. Mullakin tuli harmaita hiuksia sen kanssa! Tyhmä uudistus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oukeit, täytyypäs koittaa sitten laittaa Picasan kautta. Turhaa ylimääräistä hommaa sekin, mutta ei mahda mitään :/

   Poista
 7. Tää on hieno! Kerro sitte miten nää kestää pesussa. Jos sitä tekis kummitytölle samalla tekniikalla jonku paidan! :D

  VastaaPoista
 8. Tämä on niiiiiiiin upea! Saatan joutua apinoimaan ideaasi. Tuo kangas tasapainottaa prinsessamaisuutta täydellisesti.

  VastaaPoista
 9. Tosi hieno paita, eikä kimallusta ole lainkaan liikaa. ;)

  VastaaPoista
 10. Ehkäpä perheen "kuninkaallisilla" on osuutensa prinsessajuttuihin :-D

  VastaaPoista
 11. kaunis!
  (onneksi oma kohta 4-v ei ole noihin prinsessajuttuihin vielä hurahtanut (ja toiv. EI hurahdakaan - sen verran ronski poikatyttö kun on ;) )) ja siis päikystähän nuo ideat toki tulevat :)

  VastaaPoista
 12. Suloinen paita ja tyttö! Meillä tuo kalvo on ollut kanssa kovassa käytössä ja on hyvin kestänyt 40 asteen pesut. Prinsessajutuista sen verran, että vanhimman tytön kanssa kovasti karsastin pinkin ja muunkin kovin prinsessamaisten juttujen käyttöä, mutta niin se prinsessakausi sieltä vaan tuli 3 vuotiaana ja vei sitten äidinkin mennessään (kuten tänä syksynä aloittamastani blogista ehkä voi päätellä :D). Pikkusiskoilla prinsessakauden aloitus aikaistui huomattavasti, kun oli esimerkki. Nuorimmaisemme, joka on reilun vuoden pyorähtelee nyt hame päällä ja haluaa pinnit tukkaan ja korut kaulaan. Me nautimme nyt täysin rinnoin tästä "prinsessahuumasta" niin kauan kuin tätä onnea kestää ja tätä iloa haluan jakaa omassa blogissani. Ja muiden iloisia ja värikkäitä ompeluksia käyn sitten ihailemassa teidän trikootaitureiden blogeissa!

  VastaaPoista