sunnuntai 15. elokuuta 2010

Vielä jotain kesäistä!

Nyt on kyllä ompelemminen jäänyt harvinaisen vähälle.. Jospa sitä nyt yrittäisi ryhdistäytyisi ja käyttäisi joutoajat hyödyksi! Jotain on tietenkin syntynyt, mutta hirmuisen vähän kuitenkin.


Kaava on Ottobre lehdestä, jota hieman sovelsin. (Lehden numeroa en muista, mutta jos joku haluaa tietää, niin toki voin tarkistaa.) Trikoo kankaat on Eurokankaan palalaarista, ja ruudullinen puuvilla on ostettu jostain Iisalmen kangaskaupasta, nimeä en muista. Perhosen siivissä oleva puuvilla on myös Eurokankaasta. Koko: 122
cm.
Perhosen tuntosarvet olisi voinut jättää ompelematta, mutta en sitten viitsinyt enää purkaa, menee se näinkin. "Kaula-aukossa", kankaiden risteämiskohdassa on ommeltava neppari. Etupuolella on kaksi kerrosta kangasta, tuo tummemman vaaleanpunainen kietaisuosa menee helmaan asti.
Paita oli mukava ommella, joskin kankaiden leikkaamisessa sai käyttää tavallista enemmän huomiota; osassa langansuunta oli eri, kuin osassa. Tosin en tiedä, olisiko se yksivärisessä kankaassa ollut niin väliksi, koska ohjeen paita oli tehty raidallisesta kankaasta, ja osa paidan raidoista kulki pystyyn ja osa vaakaan. Leikkasin kuitenkin samojen ohjeiden mukaan.
(Olipa sekava selitys..)

Hirveästi olisi kaikkia kivoja puuvillakankaita mistä tekisi mieli ommella, mutta taitaa näin syksyn ja talven saapuessa jäädä vähäisemmäksi.

3 kommenttia:

  1. Hei! Eksyin blogiisi muiden blogilistoilta, kun blogisi nimi oli niin hauska. Sillä juuri tänään tuli Muumissa se jakso, jossa Nuuskamuikkunen antoi pienelle otukselle nimen Ti-ti-uu :). Todella herttaisen näköinen tämä paita!

    VastaaPoista