sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kaukana Strömsöstä..

Niin.. Kummipojallani oli 6v. synttärit. Tilasin ikasyriltä musta/valkoista liikennemerkkikangasta, joka kerkesi juuri tulemaan ja eikun äkkiä pesuun ja tekemään! Ja kun olis pitänyt saada nopeasti valmiiksi ja siistiäkin vielä, niin eihän siitä tullut mitään!

Ensinäkin, kangas oli ihan kauhea leikata. Kuvio kiersi paljon, ei auttanut höryttäminen ja asettelu, kuvio vaan oli vinossa langansuuntaan nähden. No, koska kuvio oli niin suorissa riveissä, en halunnut niitä kamalan vinoonkaan laittaa helmaan nähden. Mutta kun kuvion laittoin niin päin suoraan, oli se pystysuunnassa vino. Eli jos olisin laittanut kummatkin suoraan, olisi kangas ollut ihan kierteellä keskeltä!
En kuitenkaan halunnut kamalasti langansuuntaakaan rikkoa. Tunnin hörytteltn, asettelun ja tappelemisen jälkeen, sain kuvion suht suoraan, ihan hitusen vino pystysuunnassa, helmasta sentään melkein suora.

Oikeastaan kuviot eivät menneet edes tasaisesti vinoon kankaassa, vaan saattoivat yhtäkkiä tehdä nousuja ja laskuja.

No,eivät ne vastoinkäymiset tähän loppuneet. Olin alunperin suunnitellut turkooseja kantteja. Mutta sinisävyiset liikennemerkit eivät asettuneet minun silmään hyvään paikkaan. Ei kun miettimään uusiksi. Jos olisin leikannut raglanhihaisen, olisin voinut päällipeitetikata saumat ja helman, ja se olisi riittänyt, mutta kun ei. No, pikaisen Ompeluelämää mielipidekyselyn jälkeen, päädyin punaisiin kantteihin ja punasävyisiin liikennemerkkeihin.

Sitten rupesin applikoimaan. Alku sujui ihan hyvin, kunnes rupesin silittämään kuviota kiinni paitaan. Samalla silitin toisen liikennemerkin osia yhteen. (ompelin pienemmät osat isompien päälle, ja sitten vasta paitaan)
Ja mitä tapahtui? No ompelulanka SULI! :D Onneksi se, minkä silitin paitaan jo kiinni, suli ihan himpun vain reunasta (pyöreä liikennemerkki, keltaisen palkin vasemmasta reunasta, sitä ei onneksi nää kun kiiltämisenä). Mutta kolmion musta mutkamerkki oli ihan kova ja sulanut.. Nauratti ja itketti.
Onni onnettomuudessa että se ei ollut paidassa kiinni. Ei kun uutta tekemään! (ja silitysrauta huomattavasti pienemmälle.)
Ja siinä meni mustan merkin mutka huonosti, en ollut tyytyväinen. Ei kun uutta tekemään. Tässä vaiheessa ompelukone alkoi pitämään kummallista runksutusta.. Kuuluu puolasukkulasta, ja alalanka rupesi temppuamaan.
Ja taas tehtiin uudelleen. ja taas, ja taas ja taas.

Tässävaiheessa jäljellä ei ollut enää tuki- ja liimakankaita kun kahteen kokeilukertaan. No, viimein se onnistui. Sitten vaan merkki paitaan kiinni ja jännityksellä ajelin sen paitaan. Meni ok. (Nyt kello oli jo 2 yöllä, joten ihan suosiolla jätin sikseen ja menin nukkumaan!)

Takapuolellekin oli tarkoitus applikoida yksi liikennemerkki, mutta arvaatte varmaan että EN applikoinut.

Loppupaita sujui onneksi ilman mutkia, mutta kyllä ärsytti. Ja kovasti!

Koko: 128 cm (134cm)
Kaava: Ottobre, let it be. Leveytenä otin 122cm, kun kummipoika on hoikka. Kaava ei kyllä ole järin leveä muutenkaan. Pituudeksi laitoin pitkälti yli 128 cm, kaava on mielestäni lyhyt.
Kangas: Ikasyr.Onneksi ei valmiina näytä niin katastrofilta, mutta en minä kyllä tyytyväinen tähän ole. Ja ompelukone joutaa änyyteenyt huoltoon!


No, koska paita meni miten meni, tein kaveriksi lippapipon. (jossa siinäkään kaikki ei mennyt ihan putkeen, tein lipan kolmesti,ennenkun se asettui minusta hyvin.)

n

Koko: n.54, Ruttupipo mallia.
Kaava: Ohjeita ja ompelujärjestystä katsoin Tikbumsan blogista, mutta hattukappaleet piirsin oman pään mukaan. Hattuosan ompelin ihan vanhasta muistista, en muista miten se neuvottiin Tikbumsan blogissa tekemään. Mutta oikein ihana kun joku on väsännyt ohjeet lipan ompeluun, selkeytti hieman tuossa ärsytyksen olotilassa tuota ompelujärjestystä!:)
Kangas: Hamburger lieben, ostettu kangashamstereista. Vuoritettu mustalla jerseyllä, hankittu jostain?!

Kuvassa erittäin väsynyt ja tympiintynyt ompelija ja kamalan likainen peili.

Mutta nyt loppui valittaminen, eikun kohti uusia haasteita!! :)

23 kommenttia:

 1. Vastoinkäymisistä huolimatta tuli tosi kiva paita! Punaiset kantit oli hyvä valinta!

  VastaaPoista
 2. Tuollaiset vinot kankaat on kyllä niin ärsyttäviä. Mutta kaikesta huolimatta paita on tosi kiva! =)

  VastaaPoista
 3. Kaikesta huolimatta todella kiva paita! Aivan ihanat värit! Tykkään todella todella paljon!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille! :) Tuon paidan teon jälkeen oli vähän sellainen olo että en ompele enää ikinä! Mutta äkkiä se mieli muuttui, nyt jo pari muuta työtä valmistunut. :D

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää, vastoinkäymisistä huolimatta :)

  VastaaPoista
 6. Heh, tutulta kuulostaa, että jos joku asia vastustaa, niin sitten vastustaa kaikki! Mutta tosi hieno paita tuli. Mulla on samaa trikoota myös matkalla ja punaiset kantit sopiikin siihen tosi hyvin. Harmi vaan, jos leikkaaminen tulee olemaan tappelua..

  VastaaPoista
 7. Vau mikä paita! Mie ostin kans tuota liikennemerkkikangasta, ja voi että kun kuviot eivät ole suorassa. Mie huomasin sen vasta leikkaamisen jälkeen. Tää on sellainen kangas jota en osta enää yhtään missään värissä!

  VastaaPoista
 8. Kiitos! :)
  Joo, minä onneks tajusin jo leikatessa, mun kangas oli sen verran vinksallaan.

  VastaaPoista
 9. Molemmat ompelukset ovat tosi kivoja. Olet ollut sinnikäs. Pitääkin katsoa miten mun liikennemerkkikangas menee. Jaksaisko noin höyrytellä. Koitan myös etsiä tuon t-paidan kaavan, josko sitä vaihteeksi kokeilisi.

  VastaaPoista
 10. Joskus ei vaan tahdo mikään onnistua... mutta lopputulos paidassasi on todella hieno!! :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos :)

  Tuota kaavaa olen käyttänyt aiemminkin, se on pitkähihaisen kaava,mutta helpostihan sen lyhythihaiseksi pätkäisee :) Ja helmaan paljon lisää niin oikein passeli kaava, leveyskin melko hyvä jo valmiiksi. Itse otin kokoa pienemmän, enkä vaan jättänyt sv pois, koska halusin ettei oo niin iso sit hartioiltakaan.

  VastaaPoista
 12. Hieno tuli! Tykkään tosi paljon noista värikkäistä merkeistä mustavalkoisten seassa! (Ja tosi kiva, että oot jo palannu koneen ääreen ja saanut tehtyä jotain uuttakin... ;) Taidanpa tietää mitä... ;) )

  VastaaPoista
 13. Hieno paita vastoinkäymisistä huolimatta.
  Eikä muuten tule mullekkaan enää yhtään tuota kangasta, kyllä tolla metrihinnalla pitäis saada vähän parempaa... (kuva tekeleestä tulee blogiin kunhan saan aikaiseksi ladata kaikki biljoona kuvaa kameralta).

  VastaaPoista
 14. Kiitti :)

  NuppuNeula: Niimpä! Ja älä pelkää, se tekele meni melkein ilman purkamisia ;)

  Hanna: Vetikö sullakin toi kangas vai onko mulle vaan sattunu joku huono pala? :P

  VastaaPoista
 15. Nyt jää kyllä minulta tämä kangas tilaamatta! Vasta juuri leikkelin ärsyttävästi kieroilevia kankaanretaleita ja huh kun minullakin melkein loppui usko kesken kuten sinulla. Mutta hieno on aikaansaamasi lopputulos! :)

  VastaaPoista
 16. Ounou, mulle on tulossa tätä, vihreänä tosin. Toivottavasti ei tarvi hermoja menettää kieroon kankaaseen :P Mutta paita näyttää kyllä tosi hyvälle, onneksi jaksoit tehdä uudelleenjauudelleen. Noi värit passaa kyllä tosi kivasti kaikki yhteen!

  VastaaPoista
 17. Hieno paitahan siitä loppujen lopuksi tuli. Ihan varmasti kummipoika tykkää.

  VastaaPoista
 18. Kiitos kaikille! :)

  Joo, oli vähän pettymys siltä osin, muuten laatu kyllä vaikutti hyvälle, esipesussa ei tapahtunut väreille mitään ja kangaskin oli sen tuntusta ettei ihan heti mee nypylle! :)

  VastaaPoista
 19. oikein kiva siitä tuli, vaikka vastoinkäymisiä riittikin :)
  eikös se joku sanonut, että ratkoja tekee ompelijan ja eikös tuo ole vähän samaan asiaan verrattavissa...? :)

  VastaaPoista
 20. Kiitti :)

  Toivottavasti :D Mulla ainakin oli sellanen olo tota tehdessä että miten oon onnistunu ees tekemään joskus jotain,kun mikään ei menny putkeen! Mutta onneks loppu hyvin,kaikki hyvin! :)

  VastaaPoista
 21. Hieno paita siitä kyllä tuli! Kierojen kuvioden kanssa tappelu osaa olla kyllä hermoja raastavaa. Loppujen lopuksi aika monessakin kankaassa kulkee kuviot vinossa..

  VastaaPoista
 22. Joo,toi on kyllä totta että ei oo ensimmäinen kangas jossa kuviot ei mee suoraan. Mutta tää oli kyllä pahin mikä mulle on sattunut! Ja kun noi kuviot menee tossa kankaassa niin viivasuoraan kumpaankin suuntaan niin oli pakko koittaa saada ne jotenkin edes sopusuhtaiseksi!

  Niin,ja kiitos :)

  VastaaPoista