sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Ensimmäinen kokopuku meidän huushollissa!


Jumpsuit kotiutui meillekin. Jälkijunassa, savun jo hälvennyttyä. Minikoossa.
Mutta täytyy myöntää, tuollaisen reilu 1,5v:n verhoiluna haalari on melkoisen söpö.Kaava: Pohjana Ottobre 4/2012 Jumpsuit. Muokattu vetoketju keskelle, kavennettu reilusti, lahkeita pidennetty.
Koko: 92cm, ja just passeli meidän n.83cm tytölle. Niskahaaramitta ei oo yhtään reilu! Eli suosittelen tarkistaa sen, jos/kun kyseistä mallia tekee. Toki käyttäjien mittasuhteissakin on eroa, muttei meillä erityisen pitkäselkäinen tyttö ole.
Kangas: Joustofrotee Metsolasta, hupun vuori Jny:n tähteä jostain.

Ja eihän tämä(kään) täysin suitsaitsukkelaan valmistunut. Ensin meinasin tehdä mustasta tähtikankaasta hupun. Purin pois, liian poikaa.
Sitten odottelin pinkkiä resoria tovin, kun tollo tilasin sitä ennakkokankaan kera. Onneksi vain muutaman viikon.
No,sitten kun vihdoin sain haalarin valmiiksi, huomasin että siinä oli reikiä!!
No, syyksi osottautui saumurineulat. Ja tämä ei ollut ainoa vaate jota täytyi korjailla.. Onneksi niitäkin oli vain yksi tämän lisäksi. Mutta kyllä ärsytti!
Ei meille enää niitä neuloja, vaikka kuulemma ovat oikein saumurien superneuloja, niillä pitäisi toimia moitteetta.
Uusien neulojenkaan vaihto ei auttanut, joten koko paketti jouti pois.
--> Kokonaan uusien neulojen ostoon. Ei reikiä.

Onneksi haalari oli (kavennuksista huolimatta) suht väljä,joten ompelin sitten saumojen vierestä.
Ja onni onnettomuudessa, oli se,että raglan,huppu ja takasauma oli ommeltu jo aiemmin (jäädäkseen odottelemaan resoria), ennen neulojen vaihtoa, joten ne säästyivät rei'iltä. Vain sivusaumat ja lahkeen sisäsauma piti ommella uusiksi.


Näitä täytyy tehdä lisää, tosi käteviä näin talvella t-paidan ja sukkahousujen kaverina! (Tällä kerralla ei poseeraaminen kiinnostanut, piti saada pestä vauvaa "pyllypyyhkeillä"..)

(Tässä paras kokopukukuva)


16 kommenttia:

 1. Ai että! Kyllä on ihana! Ja pinkki käy aina kaikkeen, se on niin huomattu täälläkin osoitteessa! :) (Meijän Pirpanalla haalari ei vaan ookkaan tällä hetkellä kovin kätevä, koska likka tykkää availla vetskaria ja riisua haalaria pois... :) )

  VastaaPoista
 2. Ihana! Värit sopii hyvin yhteen.. Tulee mieleen se amppari mehujää :)

  VastaaPoista
 3. Hihii, me on pakerrettu yhdessä jumpsuitteja ;) Mun tosin pitää vielä saada kuvattua ja plokattua omani, mutta varsin erinäköiset saatiin samaa kaavaa soveltamalla, voin sanoa jo nyt. Tää on ihana. Pinkki käy niin mainiosti tähän, että kannatti odottaa :)

  VastaaPoista
 4. Söpö jumppari! Onkohan jossain olemassa hyviä ohjeita tuommoiseen resorikanttaukseen, että jatkuu yhtenäisenä ja on vielä vetskarikin noin siististi välissä?

  VastaaPoista
 5. Kiitos jokaiselle :)

  NuppuNeula: Meillä kans tykkää availla tota vetskaria, mutta onneks vaan pukemishetkellä kokeilee, antaa kuitenkin olla päällä sit. :)

  HeiDu: Mulle ja minun miehelle tuli kans ekana tästä mieleen ampparijätski!

  Heidi: Innolla odotan sinun versiotasi! :) Varmasti hieno!

  Heluna: Tuo vetoketju ei ole välissä,vaan ensin ompelin tuon kanttauksen ja siihen kanttaukseen sit ton vetoketjun. :) Vuori on vaan hupussa. Ja siis tuon kanttauksen ompelin siinä vaiheessa kun haalarista oli kiinni raglansaumat, huppu sekä takakappaleen KT sauma. Haarasauma oli siis auki, ja sitten vaan hurruuttelin menemään. Myöhemin ompelin tuon kanttauksen tuohon haaraan kiinni,silloin siis kun ompelin haarasauman :)

  Saikohan tuosta mitään selvää :D

  VastaaPoista
 6. Ihan mielettömän herkullinen kokonaisuus!

  VastaaPoista
 7. Ihanuus! Meillä jumpsuitti on kans sellanen lököpäivien vaate. Kun ei jaksa tapella ku vaipan ja t-paidan niin vedetään se päälle ja avot ku on muodikas taas :D

  VastaaPoista
 8. Ihana jumppis, mä oon tykästynyt näihin ihan hiljattain, kun kaivoin kaapista äitini 80-luvulla tekemän ja on kyllä näppärä meidän pukemista vastustavan 8-kuisen kanssa.

  VastaaPoista
 9. Todella suloinen!
  Pinkki raikastaa puvun kyllä kivasti! :)

  VastaaPoista
 10. ihana! tuo pinkki sopii tähän tosi hyvin.

  VastaaPoista
 11. Ihana maija mehiläis puku. Pinkki piristää!

  VastaaPoista
 12. Ihana, pinkki on kiva piriste ja todella hyvin kohdistetut raidat!

  VastaaPoista
 13. Jälleen kerran upea vaate:) Täytyy kysyä et mistä neuloista oli kyse etten vain erehdy itsekin sellaisia ostamaan?

  VastaaPoista
 14. Organ 130/705H (eli toi numero on se,joka soveltuu mun saumuriin) Super stretch HAX1SP.
  Noita kaikki on suositellu saumuriin,tekee kuulemma parasta jälkeä. Jopa ompelukonekauppias. No,ei tehnyt!
  Ehkä mulla oli vaan joku huono erä,mutta silti harmitti kun helistinmekkokin oli reikänen. :/ Onneks sain sen korjattua, mutta silti!

  VastaaPoista
 15. Joo ois harmittanut täälläkin. Mukava kun kerroit mitä neuloja ovat:) mä olen tähän asti saumuroinut berninan mukana tulleilla neuloilla, tietääpä ettei nuita kannata ostaa. Aivan ihania uusiakin ompeluksia olet jälleen tehnyt. -Ulla-

  VastaaPoista
 16. Moro! Nyt juur on tämä haalari työn alla. Kerkesin piirtää 92 kaavan pidennettynä, mutta siitä tuli ihan jäätävän leveä. Piirsin sitten sen pienemmän lapsen 86 cm kaavan ja yllätys oli suuri, kun se kaava ja tuo 92 kaava ovat tismalleen leveydestä samanlaiset - ainostaan haarassa on kapeampi muotoilu tuossa isommassa (!). Miten kavensit tuota kaavaa, koska mun tarttis ny sitten tehdä se tuohon pienempään....mur.....apuuva. :)

  VastaaPoista