perjantai 24. toukokuuta 2013

Tikruvauvoja. Tikruja. Pieniä suloisia tiikerivauvoja. Pienissä suloisissa potkuhousuissa.


Kaava: Oma
Koko: n. +62cm.
Kangas: Käpynen. (velour)

Kaveriksi raitoja. Olisin halunnut tätä vastavärisenä, eli punainen pohja ja oranssit raidat,mutta mistää ei löytynyt. Mennään siis samalla yhdistelmällä kun mitä näissä!


Kaava: Ottobre 1/12 Bert-body. Nappilista vaihdettu olalle.
Koko: +62cm
Kangas: Hilcon Campan-raitaa Ottobrelta.

Sitten settinä, lahkeet kierteellä... :P :


Tämä body valmistui jo helmi/maaliskuun vaihteessa. Jotenkin en ole vaan saanut aikaiseksi blogata sitä.

Tässä kävi vähän niin, että tuolla peitetikkikoneella ei kääntäjän kanssa saa resoria ommeltua niin ettei se yhtään venyttäisi resoria.
Tässä onnistuin yhden purkamisen jälkeen niin,että venytys oli hyvin vähäistä, mutta on kuitenkin. Päällähän se ei näy, mutta tälläisenä tasokuvana kyllä. Hieman siis vetää bodya "kasaan". Tein näitä kaksi (eri kuosilla), ja tähän kerkesin laittamaan jo nepparit, joten en alkanut purkamaan. Toisen purin, ja kanttasin interlockilla. Sillä saa suoraa myös kääntäjällä, jei! (Siitä lisää myöhemin).


Kaava: Ottobre bert 1/12, muokattu kietaisumalliseksi. Eli takakappale ja hihat bert:istä, etukappaleet piirrelty mieleiseksi.
Koko: n. 56cm (pienentelin kaavan 50cm:ksi, ja siitä sitten muokkasin tämän kietaisubodyn. Kaava ON reilu, koska tämä 50cm vastaa täysin meidän suurinta osaa 56cm ostetuista bodyista)
Kangas: Vaihtarina saatu, Sateenvarjolentäjät-interlock.

Kaveriksi myssy:


Kaava: Ottobre 5/2006 muokattuna.
Koko: n. 38cm
Kangas: Sateenvarjolentäjät-interlock.

Huh. Siinäpä taas pieni pläjäys ommeltuja. Niitä piisaa kyllä, kuvattuna ja kuvaamattomana. Täytyisi vaan saada kuvat käsiteltyä ja länttäistyä tänne blogiin asti!

11 kommenttia:

 1. Ihania kaikki <3 ja nuot vihreät kesäisen raikkaat :)

  VastaaPoista
 2. Niin suloisia pieniä vaatteita!

  VastaaPoista
 3. Voi apua kuinka ihanaia pikkuruisia vaatteita. ja kyllä oletkin löytänyt yhteen stemmaavat kankaat tiikerikokonaisuudessa.

  VastaaPoista
 4. Kivat tiikeripotkarit:) -Ulla-

  VastaaPoista
 5. Moikka! Millä koneiilla ompelet? Peitetikkikoneen merkki? Huippuja!!

  VastaaPoista
 6. Niin suloset nuo tikrupöksyt <3 eipä tarvi miettiä mihin tuhoan omasta kaapista tuota tikrua ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos :) Yllättävän hyvin kävi tikru näin pikkuruisiinkin tekeleisiin!
  Anonyymi: Ompelukoneen minulla on Pfaff Ambition (näiden aikaan taisi vielä olla vanhempi Pfaff, joka oli kyllä myös erittäin luottopeli! Eli uutena hankitana tämä Ambition, pikaisella kokeilulla tykkään kyllä!)
  Saumurina Bernina 1150MDA ja peitetikkikoneena Janome CoverPro 1000CPX (+nauhankääntäjä, sillä ompelen kaikki kanttaukset, ja on kyllä ihan loisto apuväline <3 Ei välttämätön, mutta kun sen kanssa on oppinut olemaan, niin ilmankaan ei halua olla :D )

  VastaaPoista
 8. Tuosta resorilla kanttaamisesta ja sen kasaan vetävyydestä. Itse leikkaan tuohon 1½ tuumaiseen kolminkerroin kääntävään kanttaajaan noin 35-37mm leveää keitaletta, se on siis parikin milliä kapeampaa mitä tuumat milleiksi muutettuna olisi. Lisäksi jätän resorikaitaleen lähes kokonaan pujottamatta niihin kääntäjän kiehkuroihin, nostan lähinnä vain yhden "U:n" taakse resorin, jotta se menee suorempana kääntäjään sisälle. Resorinauha tulee sitten taas ihan tuollaisesta monitoimikorista mihin annan sen sitä mukaan valua pöydältä, kun sitä leikkelen. Näillä konsteilla tulee hetkittäin jopa niin löysää kanttia, että pitää pujotella useamman "U:n" taakse nauhaa. Aika iso merkitys oli myös sillä miten kääntäjä asettuu paininjalkaan nähden, liian jyrkkä kulma kiristää kanttia.

  VastaaPoista
 9. voi että miten söpöjä vaatteita <3 tykkään kovasti ;)

  VastaaPoista