maanantai 23. heinäkuuta 2012

Singoalla.

Tyttäreni tarvitsi selvästi singoallan! Ei kun kaavaa metsästämään. Ystävällisesti Anne piirsi minulle singoallan kaavan, Suuri Käsityö-lehdestä, koska minulla kyseistä lehteä ei ollut!

Kaava ei aivan sellaisenaan meille käynyt. Ensinäkin koot alkoivat vasta 92 (?), ja toisekseen kaavassa oli jotain laskostuksia. Kaventelua (koska 92 kaava olisi ilman laskoksiakin ollut meille himpun leveähkö.) ja muokkailua, ja näin syntyi meille sopiva singoalla!

Kaava: SK 1/09 (?) muokattuna.
Koko: 80(86)
Kangas: Michas stoffeckelta.

Alle peruspaitaa. Tai oikeastaan tämä paita on tehty tälle ja yhdelle toistaiseksi bloggaamattomalle kaveriksi, mutta sopii kyllä hyvin vaikka minkä kanssa!

Ois voinu nuo hihat vetää tuolta niin ettei näyttäs liian lyhyiltä :D Kasvunvaraa niissä vielä on. Ja toinen mitä ois kannattanut tehdä, niin vetää nuita singgoallan hihoja vähän ylemmäs, että tulis paremmin pussille! Noo, uusia kuvia ei nyt oo!


Äiti ei antanut omaa tuttia, hainsitten nuken tutin... Ja komea mustelma otsassa!


Tässä jo paremmin pussilla :)


Ehdotttomasti lisää singoalla mekkoja meille! Talvellakin varmaan toimii pitkähihaisen kaverina? Ei tää kesäkään nyt oo kauheen montaa päivää antanu pitää ihan pelkkää mekkoa!

31 kommenttia:

 1. Nätti mekko ja paita! Musta toi sinipohjainen elefanttikangas on niistä värivaihtoehdoista kaikista kivoin. :) Pallopaita sopii varmasti monen kanssa yksiin. Se aiempi haalarikin oli hieno! Multa olikin menny se ihan ohi. Kiva, kun laitoit suoran linkin vanhaan postaukseen, niin pääsi helposti kurkkimaan. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Minä tykkäsin kans noista ehdottomasti eniten tuosta sinipohjasesta! Se vaaleanpunasävyinen oli meille liian hemppis. Turkoosiakin on ollut, sekin kivaa, mutta tää on ykkönen :)

  VastaaPoista
 3. Singoalla on meillä ihan ehdoton ykkösvaate. Oon tehnyt niitä aika monta :) Talviversioihin oon välillä ommellut kiinteät hihat niin ei tarvi miettiä onko alle sopivaa paitaa! Mullakin on tuota norsua pieni palanen odottamassa inspiraatiota! Näyttää sopivan kyllä kivasti singoallaksi!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :)

  Oo,ihan näpsäkkä idea ommella hihat kiinni! Oletko mihin kohtaan ne laittanut? eka kumppari ja sit hihat kiinni? Siihen kujan sisäreunaan? :)

  VastaaPoista
 5. Tää on tosi hieno ja sopii niin hienosti tuon pallopaidan kanssa :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis singoalla ja tuo kangas on ihana - itsellänikin on sitä vaaleanpunapohjaisena :)

  VastaaPoista
 7. Ompas kiva, miten sä ehdit ommella tätä vauhtia, kun aina on jotain uutta!? :)

  VastaaPoista
 8. Kiitti! :)

  Mama moon: hehe, mun ompelutahti vaihtelee, nytkin olin kaks viikkoo ompelematta ollenkaan kun oli reissuja sun muita. Välillä sitten tulee enemmän putkeen.
  Mutta oon hidas bloggaamaan :D Tykkään blogata yhen/kaks juttua kerralla, joten niitä sit aina kertyy blogattavaksi. Tämäkin mekko on tehty jo varmaan 1,5kk sitten, tosin ootteli hyllyllä KiKiDuu merkkiä varmaan 3 viikkoa, kun unohdin :D
  Mutta kyllähän tuota näköjään aika tasaseen tahtiin tulee silti ommeltua,kun ei nuo blogattavat näytä loppuvan vaikka koitan bloggailla vähintään kerran viikossa. :)
  Eli sillon kun on aikaa ja inspiraatiota niin syntyy,välillä taas vähemmän. Silti tuntuu ettei kankaat hupene ollenkaan!

  VastaaPoista
 9. Mä olen tehnyt kanssa tällä kaavalla (reilusti kavennettuna) jo useamman singoallan tytölle. Tosi kivan näköinen tällä kankaalla! =)

  VastaaPoista
 10. Ihana! Täytyypäs meillekin tuota kaavaa suunnitella, kunhan neiti vähän kasvaa! :)

  VastaaPoista
 11. Jos mulla ois tyttö se ei muuta varmaan käyttäis ku tämmöisiä ihanuuksia :)
  Ja voi pienen mustelmaa :/

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana!! :) Minäkin tykkään singoalla-mekoista, onkin suunnitteilla ommella kohta 4 v. tyttärelle syksyksi/talveksi muutama.

  VastaaPoista
 13. Ihana singoalla! Ompelin alkukesästä useamman singoallan tytölle kaikki eri kaavalla, kun sitä täydellistä ei löytynyt. Tykkään tuosta sun kaavasta, kun se ei ole niin leveä. Täytyykin varmaan tehdä pari singoallaa lisää. Ne on kyllä käteviä, kun menevät ensin mekosta ja sitten paidasta.

  VastaaPoista
 14. Ihana!!! Mulla on tuota samaa kangasta odottelemassa kaapissa, tuo näyttää NIIN kivalta, että pitääkin varmaan ommella siitä singoalla. :)

  VastaaPoista
 15. Mä oon tehnyt yhden singoallan sillä sk kaavalla, kun teki ne laskostukset ja ilman saumanvaroja niin 116cm kaavalla tuli sopiva, nyt tyttö on 116cm ja on just passeli :)

  Toi kangas on ihanaa, harmi ettei omasta kaapista löydy

  VastaaPoista
 16. Tosi nätti mekko ja toi kangas on aivan ihana!!

  VastaaPoista
 17. ihana singoalla ja tyttö =)

  VastaaPoista
 18. Todella ihana Singoalla! Tykkään kovasti tytölläni olevasta Me&i:n singoallasta mutta ei ole todella ollut montaa päivää että olisi voinut pitää sitä pelkillään. Kaivankin tuon kaavan jostain itselleni valmiiksi odottamaan tytön kasvua.
  Minulta löytyy vaaleanpunaisena samaista kangasta, enkä oikein tiedä mihin sen käyttäisin. On jotenkin niin pinkki... Ehkä voisin yhdistää sen violettiin tms.

  VastaaPoista
 19. Kaunis : ) Mitenköhän sitä kaavaa sais pienennettyä. Itse olen tehnyt 4 singoallaa tuolla ohjeella, nyt vain pitäis löytää pienemmän singoallan ohje tai osata pienentää kaavaa : ). Ihana ystävä sulla.

  VastaaPoista
 20. Mistä te ihmiset hommaatte noita kaavoja? Itse oon toistaiseksi ihaillu näitä blogeja ja seurannu verkkokauppojen sivuja, mut ei taida rahat riittää. Nyt tarttis kokeilla omia siipiä ja tehdä 4v. tytölle singoalla, mut en tiedä mistä lähtisin kaavoja metsästämään. Osaisko joku auttaa. Ihanuuksia oot tehny! <3

  VastaaPoista